Van 2008- 2016 heb ik op de eigen boerderij gewerkt onder de naam Vair Buitenvarkens. Vair is als naam onstaan uit fair (eerlijk) en de 'v' van varkens, of in het Brabants dialect: vairkens. Eerlijk varkens houden dus.

Ik wilde als boerin het ├ęcht anders gaan doen. Varkens horen in de grond te wroeten, hun natuurlijk gedrag te vertonen. Biggetjes langer bij de moeder in het stro, en een heus varkenstoilet. Natuurlijke dekking en speciaal voer uit de buurt. Boerderij afgestemd op de omgeving en de mensen in de buurt. Een muziekinstrument voor varkens: het pigstrument. Een app om de varkens te kunnen voeren: de APPelgooier.

Ontzettend trots op hetgeen toen gelukt is, namelijk een totaal nieuw concept opzetten voor varkens(vlees). Dat deed ik niet alleen, er waren veel mensen om me heen die daarbij geholpen hebben. Mijn kwaliteiten om te kunnen communiceren met de diverse klanten kwam me zeer goed van pas. Via social media, live met rondleidingen of lezingen, met een nieuwsbrief, in de eigen boerderijwinkel, op radio en TV, op de markt, op al die manieren wist ik het verhaal van Vair Buitenvarkens voor de buhne te krijgen.

Door omstandigheden verzorg ik zelf geen varkens meer, maar ben nog steeds ondernemend in de agrarische wereld. Wel steeds gericht op een duurzame manier van werken, met een voorkeur voor natuurinclusief. Ook biologisch en scharrel, maar wat het allerbelangrijkste is: transparant zijn ! Dus alles laten zien en openlijk vertellen voor welke dillema's je als boer(in) of ondernemer(/onderneemster) staat.

De kennis en ervaring die ik met Vair Buitenvarkens heb opgedaan, zet ik nu graag in om andere 'vaire' boeren te ondersteunen bij de afzet van hun mooie lokale product.