Runderribstuk, in de oven gegaard

Verwarm de oven voor op 60 graden Celsius. Dep het ontdooide vlees met wat keukenpapier droog en bestrooi het met zout en peper. Verhit een grote bakpan en voeg (geclarifeerde) boter toe.

Bak het vlees rondom aan tot het een mooi donkerbruin korstje heeft. Haal het vlees uit de pan, plaats deze in een braadslee zodat het even kan rusten. Plaats de braadslee ±25 minuten in de voorverwarmde oven tot het vlees een kerntemperatuur van 55-60˚C heeft bereikt. (De kerntemperatuur is eventueel te meten met behulp van een kernthermometer) Haal de braadslee uit de oven en laat het vlees onder een laag aluminiumfolie voor 5 tot 10 minuten rusten. Gegaarde ribstuk is heerlijk te combineren in een recept met geglaceerde worteltjes en sjalottensaus. Smakelijk eten!!

Rosbief

Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht). Laat de rosbief een uur uit de koelkast op kamertemperatuur komen. Wrijf hem daarna in met zout en laat hem nog 10 minuten rusten. Leg hem in een braadslee (met bakpapier eronder), leg de roomboter op het vlees. Bak voor 5 minuten per 100 gram, dus voor 25-30 minuten. Laat hem uit de oven onder aluminiumfolie nog 15 minuten rusten. Daarna is hij rosé en heerlijk.