Brandrood, een nieuwe korte keten...

Nog niet zo lang geleden kreeg ik van boer Martien van Asseldonk de vraag om te helpen bij de afzet van zijn Brandrode runderen. Ik ben gefascineerd geraakt door de manier waarop ze als natuurbegrazers in het natuurgebied in het Aadal worden ingezet. De Brandrode runderen behoren tot de zeldzame rassen die Nederland nog heeft, en zijn rustig van karakter. Ze kunnen gemakkelijk gedijen in het Aadal, hebben geen eiwitrijke voeding nodig, en lopen met hun kalf en de stier in een kudde. Helemaal Vair dus!

Vervolgens kwamen we in contact met boer Johan Pennings uit Heeswijk-Dinther, vanwege zijn mooie potstal, en duurzame werkwijze. Hij neemt de zorg voor de stiertjes die in het najaar van de groep gescheiden worden over. In de open stal van Johan staan de stieren lekker in het stro en eten ze van het eigen geteelde luzerne, triticale en veldbonen (natuurinclusief).

Als de stieren klaar zijn worden ze in de slachterij in Heeswijk Dinther op respectvolle wijze geslacht en gaat het karkas naar Slagerij Pennings in Veghel. In deze slagerij maakt men met pure ambacht het vlees verder klaar tot heerlijke producten, vacuum verpakt en diepgevroren. U kunt het rundvlees vinden in het vriesschap op de volgende verkooppunten:

  • Siebe's Kaas, Kraanmeer 15, Erp
  • Dagwinkel Loosbroek, Dorpsstraat 47, Loosbroek
  • Rinie Bosch Asperges, Duifhuizerweg 5, Uden
  • Familie Pennings, Meerstraat 69, Heeswijk
  • Helden van Kien, Bremhorst 1, Sint Oedenrode

Heeft u vragen of opmerking over het Aadal Brandrood vlees, bel of app dan gerust: 06-12352566