Het Brandrode rund, een oud hollands runderras met een zeldzaam bewaarde smaak!


Lopend door het Aadal in Veghel en omgeving kun je ze wel eens tegen het lijf lopen.....Brandrode runderen. Ze zijn van Zorgboerderij en Natuurbegrazing 't Ham en hebben de belangrijke functie om het natuurgebied te onderhouden. De kalfjes lopen bij de koe en de stier zorgt voor een natuurlijke dekking. Weer of geen weer, de runderen lopen heerlijk te grazen en zorgen voor een mooi gebied en uiteindelijk... voor een lekker stukje vlees. De Brandrode runderen behoren tot de zeldzame runderrassen die Nederland nog heeft, en zijn rustig van karakter.  

Na een heerlijke tijd in de natuurgebieden komen de stiertjes uit de kudde naar boer Pennings in Heeswijk-Dinther. Hij verwend ze met eigen geteelde producten zoals veldbonen en luzerne, natuurinclusief geteeld. De stieren worden ge-osst en kunnen daardoor langzamer groeien en weer naar buiten, op kruidenrijk grasland of in een potstal met stro en uitloop voor extra ruimte en frisse lucht.

Als de dieren slachtrijp zijn worden ze na een ritje van 5 minuten in de slachterij in Heeswijk Dinther op respectvolle wijze geslacht. Daarna maakt Slagerij Pennings in Veghel met pure ambacht het vlees verder klaar tot heerlijke producten, vacuum verpakt en diepgevroren. U kunt het rundvlees o.a. vinden in het vriesschap op de volgende verkooppunten:

  • Siebe's Kaas, Kraanmeer 15, Erp
  • Dagwinkel Loosbroek, Dorpsstraat 47, Loosbroek
  • Familie Pennings, Meerstraat 69, Heeswijk
  • Marijke Koenen, Vlaandershof 2, 5469 VK Erp (pakketten)

Heeft u vragen of opmerking over het Brandrood vlees, bel of app dan gerust: 06-12352566