Aadal Brandrood

Nog niet zo lang geleden kreeg ik van boer Martien van Asseldonk de vraag om te helpen bij de afzet van zijn Brandrode runderen. Ik was gefascineerd door de manier waarop ze als natuurbegrazers in het natuurgebied in het Aadal werden ingezet. De Brandrode runderen behoren tot de zeldzame rassen die Nederland nog heeft, en zijn rustig van karakter. Ze kunnen gemakkelijk gedijen in het Aadal, hebben geen eiwitrijke voeding nodig, en lopen met hun kalf en de stier in een kudde. Dus ik wilde heel graag helpen om dit concept mee tot een succes te maken. Vervolgens kwam boer Johan Pennings uit Heeswijk-Dinther erbij. Hij neemt de zorg voor de stiertjes die in het najaar van de groep gescheiden worden over. In de open stal van Johan staan de stieren lekker in het stro en eten ze van het eigen geteelde luzerne (natuurinclusief).

Als de stieren klaar zijn worden ze in de slachterij in Heeswijk Dinther op respectvolle wijze geslacht en gaat het karkas naar Slagerij Pennings in Veghel. In de ambachtelijke slagerij aan de Hoofdstraat in Veghel kunt u de heerlijke producten van 'Aadal Brandrood' bestellen. Binnenkort verwachten we ook in de horeca in Veghel en omstreken de mooie producten op de menukaart, dus informeer gerust voor de beschikbaarheid.


Marijke Koenen, 06-12352566, info@vair.nl